Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

B VITAMINOK

ShopRenter
2019. 11. 11. 11:00:07
B VITAMINOK

D-vitaminról írtunk már egy korábbi cikkünkben, ezzel találkozhattál számtalan más helyen is, na de mi a helyzet a B-vitaminnal? Sokszor feledésbe merül PEDIG ezekben az időkben egy elég fontos összetevője az idézőjeles “túlélésnek”.


A mai világban a vitaminszedés egy borzasztóan fancy dolognak számít, mégis kevés embertől hallom azt hogy ezt meg ezt a vitamint szedem, “ez tényleg működik”, persze azt hogy mit ivott tegnap az megvan (cáfoljatok meg ha nem így van, ott a komment szekció). Pedig a B-vitamin több tucat ponton fontos a normális élethez.


Alapvetően a korábbi cikkekben írva “Közös jellemzőjük, hogy létfontosságú enzimek működéséhez szükségesek, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. A B-vitaminok vízoldékonyak, vagyis a szervezet nem tudja nagy mennyiségben elraktározni őket, pótlásukra emiatt folyamatosan szükség van”.
Szóval nem, ezt nem szeded fel a napfényből, mint D-vitamint, és nem is tudod elraktározni napokig, és ülni rajta.

És hogy miért jók a B-vitaminok általánosságban?

Hosszabb távon ha szeded, érzed, hogy jobban bírod az akadályokat, és kevésbé fáradsz el. Nem, nem 1-2 napos szedésről van szó. Idő kell ahhoz, hogy beépüljenek, táplálják és segítsék a szervezeted. Szóval eltelhet akár 1 hónap is, hogy azt mondja a tested 5 óra alvás után (a megszokott 8 óra helyett), hogy na, ez a nap menni fog! Ha nem hiszed el, vegyél inkább egy energiaitalt, és elérheted ezt az érzést pár óráig. Az érzést. Semmi mást, mert az nem hosszútávú.


Az idegrendszered normális működéséhez tartozik a szaglás, érzékelés, ízérzés, egyszóval egy sima megfázás alatt is csökkentik ezeket a kellemetlen tüneteket és akár észre sem veszed, hogy “átsuhant” rajtad. Ez 2020-ban is nagyon fontos infó.
Pszichológiai funkció? Betegen érezted már magad kissé ingerlékenyebbnek? Oké, ezt ne is feszegessük. Rendben tartják a dolgokat a fejedben is. Stresszoldó hatásáról eléggé ismert a B6-vitamin, ami az álmatlanságra, kiegyensúlyoztlanságra is hathat. Az agyi dolgokat helyre kell tenni, a manapság elhíresült “overthinking”-et is. Ki ne aludt már el volna úgy, hogy még az aznapi kijelentésein agyalt volna? A B6-ra ezért is mondják, hogy vedd be este lefekvés előtt. Napközben, meg max. kevésbé akarod leharapni a munkatársad fejét….vagy talán a főnöködét?


A B12 az egyetlen talán, amit évekig raktároz a szervezet (ha medfelelő adagban fogyasztod, nem napi 1 szemről beszélünk 1 hétig). Nem lehet túladagolni, vizelettel távozik ez is. Ilyenkor kell emlékeztetni magunkat arra, hogy jóból sosem elég, nemcsak a csokinál. Szomorú tény, hogy ezt az egyet se növény, se állat, sem ember nem képes előállítani. Mi marad? A BAKTÉRIUMOK. DE! Ezek nem olyan bacik, amiktől félni kell, lesz ilyen cikkünk is (nézz vissza! – nem az ágy alatt megbúvó mumus mind). Fontos az agyi működéshez a B12. Mind megelőzés, mind kezelési szinten.

Korábbi cikkeinket itt olvashatjátok a Ragent termékünk vitamin tartalmáról, amik segítenek a normális test és szellemi működésben:
B1 vitamin
B5 vitamin
B6 vitamin
B12 vitamin

A vegán vagy vegetariánus étrend fontos kiegészítői a B-viaminok, mert ezek nagyobb részben állati eredetű élelmiszerekkel fogyaszthatók.

Az oldal tetejére